Waterwerk

Lelievletten

Scouting gebruikt lelievletten om in te zeilen. Deze boten zijn uitermate geschikt voor jeugdleden om in te (leren) varen en ook roeien en wrikken kan allemaal in deze veelzijdige boot van staal. Omdat hij zo robuust is, is zij uitermate geschikt voor Scouting. Onze vloot bestaat momenteel uit zes boten, waarbij vier vletten door de Zeeverkenners worden gebruikt en twee vletten door de Wilde Vaart.

Zin om eens te komen helpen met het schuren en schilderen van onze vloot tijdens de wintermaanden? Neem dan contact met ons op!

Onze vletten

NummerNaamKleur
591FreyaGeel
1462DonarRood
1501LokiBlauw
1633Roze
Groen
Bordeaux

Sleper

Onze sleper – de Wodan – stamt uit het jaar 2000 en is in eigen beheer gebouwd door de toenmalige leiding van Scouting Sarto Amsterdam. De sleper is gebouwd met als belangrijkste punten de geringe diepgang en de gelimiteerde hoogte, zodat we op meer plekken door Amsterdam en omstreken zouden kunnen varen. De Mercedes OM636 is voldoende om een aantal vletten te slepen tijdens de opkomsten en richting zomerkamp.


Bootonderhoud tijdens het winterseizoen

Onderhoud boten

Schuren en schilderen

Om optimaal te kunnen genieten van de mooie vloot die Sarto rijk is, moet er natuurlijk de nodige onderhoud worden gedaan in de winter. Daarom gaan we met z’n allen de boten onderhouden. Onze lelievletten dienen elk jaar gekrabd, geschuurd en geschilderd te worden. Op die manier kunnen ze er weer een jaartje tegenaan en kunnen we lang genieten van het materiaal.

Onderhoud houtwerk

Ook de riemen, de helmstokken, de gieken en de gaffels dienen voorzien te worden van een nieuwe laklaag. Dit zullen we ook doen samen met het bootonderhoud.


CWO

Ook tijdens de wintermaanden geven we theoriezeilles. Hierbij kun je gaan voor een zeildiploma in twee niveau’s: KB1 en KB2. Als jij jouw KB2 in de pocket hebt, is er ook nog de mogelijkheid om voor je KB3 en zelfs je KB4 te gaan. Het zijn officiële diploma’s van het CWO (Commissie Watersport Opleidingen). Wij verwijzen regelmatig naar onderstaande documenten voor meer informatie en het lesmateriaal.

Meer informatie van het CWO: Leren varen op een kielboot.

Meer informatie en lesmateriaal voor de CWO1, CWO2 en CWO3:

Bronbestanden en referenties: Sint Maartengroep Hoofddorp