Wilde Vaart

Wilde Vaart, een waanzinnig jongeren onderdeel binnen Scouting Sarto!
Als je de 16 bent gepasseerd wil je meer een ding. Vrijheid! Welnu die krijg je dan ook.  Als Wilde Vaarder ben je zelf verantwoordelijk.

Verantwoordelijk, voor wat dan allemaal?
Voor bijna alles, voor je programma, voor je kampen, voor je mede Wilde Vaarders, voor je eigen lelievlet. Alles bij elkaar een hele berg, maar je hoeft het net alleen te doen.

Geen leiding maar begeleiding.
Bij Scouting Sarto is er op dit moment een begeleider. Deze staat de Wilde Vaart bij daar waar dat nodig is. Als je voor het eerst bijvoorbeeld zelf een zomerkamp moet organiseren, is het wel handig dat er iemand oplet of er niets vergeten wordt. Hoe gaan we bijvoorbeeld naar de zelfgekozen kamp locatie? Wie gaat er boodschappen halen? Kunnen we ergens leuk stappen? Maar ook is het fijn als je hulp krijgt bij het maken van een zaterdagprogramma.

Waarom is de Wilde Vaart zo waanzinnig? Het is een waanzinnige speltak omdat je zonder leiding maar met begeleiding kan doen wat je wilt! Een weekend hiken, naar de film, speleologie (in grottenklimmen), zeilen, naar musea, koken op houtvuur, karten, een deftig diner organiseren, op koningsdag geld verdienen voor je eigen speltak met pannenkoeken bakken, een film marathon, 12 uurs zeilrace, een dropping voor alle Wilde Vaarders in de regio organiseren, een groot verjaardagsfeest voor een van je collega’s, enz, enz en enz.

Dat is nu zo waanzinnig aan de Wilde Vaart, alles kan als je het zelf graag wil!

Interesse om een keer mee te doen? Als je meer informatie wil of gewoon eens iemand van de Wilde Vaart wilt ontmoeten kom dan gewoon eens langs op zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur. Tot ziens! Mail ons wel even van te voren op: wildevaart@scoutingsarto.nl