Zeeverkenners

Zoals de naam al doet denken, is bij de Zeeverkenners de focus vooral op activiteiten op en rond het water. Tijdens de zomermaanden zal er bijna elke opkomst gezeild worden. De Zeeverkenners worden in aparte groepen (bakken) verdeeld en iedere bak zeilt in zijn eigen boot.

Deze leiding bestaat uit volwassenen die zelf ook als kind bij de jongere groepen hebben gezeten. Zij verzorgen de gezamenlijke opkomst voor de Zeeverkenners. Deze opkomst vindt plaats van 11.00 uur tot 15.00 uur.

Tijdens de zomermaanden zal deze opkomst, zoals eerder genoemd, voornamelijk bestaan uit het optuigen en bezeilen van de lelievletten, onze boten. Tijdens deze opkomsten zullen de kinderen spelenderwijs leren met een lelievlet om te gaan, zowel zeilen als wrikken en roeien. Deze vaardigheden zullen worden toegepast in verschillende wedstrijden zoals de Roei- Zeil- en Wrik wedstrijden en de Admiralencup, en voor hun CWO.

Tijdens de wintermaanden zullen de opkomsten meer bestaan uit het onderhouden van de Lelievletten en het houtwerk, de theorie achter het zeilen (onder andere voor hun CWO zeildiploma), knopen en pionieren.

Elk jaar zijn er ook meerdere kampen waar de kinderen deel aan kunnen nemen. Het belangrijkste kamp is het zomerkamp. Dit kamp vind meestal plaats in een waterrijke omgeving, waar tenten en de boten een week lang het kampement vormen en de week gevuld wordt met activiteiten zowel op het land als op het water. Daarnaast zijn er nog verscheidene weekendkampen waar soms de nadruk ligt op landactiviteiten als speurtochten en droppingen, of op vaarwedstrijden als de RZW.

Vanwege onze op het water afspelende activiteiten moet uw kind wel in het bezit zijn van een zwemdiploma. Verder zijn alle kinderen binnen de leeftijdscategorie welkom.

Wilt u een keer langskomen, of wilt u graag meer info? Mail ons dan op: zeeverkenners@scoutingsarto.nl